Jak je to s pěstounskou péčí v případě rozvodu pěstounů?



Rád bych se zeptal, jak to bude v případě placení výživného, když soud svěří naše tři nezletilé děti,manželce? Jedná se o 11kluka, kde nejsem biologickým otcem a jeho biologický otec platí alimenty. Ve druhém případě se jedná o 3-letou dceru, kterou máme svěřenou v pěstounské péči. Ve třetím příp.je kluk 9-let náš, tam bych problém neviděl… Děkuji za odpověď

Jestliže plánujete rozvod manželství, musí soud nejprve upravit poměry nezletilých dětí. Týká se to však jen společných dětí obou manželů. Pokud tedy jde o syna manželky z předchozího vztahu, tam zůstane platit dosavadní úprava, tedy, že dítě je svěřeno matce a jeho otec, který je zapsaný v rodném listě dítěte na něj dál bude platit výživné tak, jak bylo stanoveno.

Pokud jde o dítě ve společné pěstounské péči, tam soud bude muset rozhodnout jen o tom, v čí péči bude dítě po rozvodu, výživné ale stanovovat nebude. Skuteční rodiče totiž výživné platí státu, který pěstounům vyplácí příslušný státní příspěvek, pěstouni tedy pro děti nedostávají výživné. Ve vašem případě proto soud bude upravovat výživné pouze u prostředního syna, který se narodil z vašeho společného vztahu.

 

 

Sdílet na Facebooku  Sdílet na Facebooku
pridej.cz

Podobné články:


Líbil se vám článek? Můžete nám napsat váš názor. Pokud vás zajímají problémy ostatních nebo se chcete zeptat na ten svůj, zkuste se podívat na stránky našeho fóra Otázek a odpovědí.

Komentáře

No comments yet.

Leave a comment

(required)