Mont píše:Dobrý den,
je mi 25 let a po prázdninách nastupuji do posledního ročníku VŠ, který si ovšem prodlužuji. Současně jsem dostal pracovní nabídku na stálý pracovní úvazek, ke kterému jsem ovšem musel začít studovat ještě jednu školu a doplňující diplomový kurz. Školu (7 000,-) i kurz (30 000) a výdaje s nimi spojené (doprava, ubytování...) si budu muset platit sám. Bydlím v podnájmu ve mětě ve kterém studuji pouze jednu školu a na víkendy stále jezdím k matce. Otec mi platí výživné 2 000,- . Z platu, který bych měl začít dostávat, poplatím ubytování, školy a výdaje s tím spojené.
Zajímá mě, zda mám stále právo na výživné a finanční podporu jak ze strany otce, tak ze strany matky. Studium ukončené nemám a školami do kterých jsem nastoupil se stále připravuji na budoucí zaměstnání.
Poprosil bych Vás o radu, jak nadále postupovat. Zda se s otcem pokusit domluvit, zda mu nástup do pracovního poměru mám hlásit a nebo se s celou situací obrátit na právníky?
Děkuji za reakce.
Minimálně do skončení první vysoké školy nárok na výživné máte. Dál už byste se ale měl živit sám, protože rodiče vás nemohou živit věčně. To byste mohl za dva roky přijít na to, že vám nabídnou další zaměstnání s potřebou další školy a vaši rodiče by vás tak mohli živit pomalu do své smrti.