Přeměna obecně prospěšných prací

Jak je to s jednotlivými druhy trestů
Pravidla fóra
!!! POZOR ČTĚTE - DŮLEŽITÉ !!!
Trestní část tohoto fóra je přesunuta přímo na stránky www. trestni-rizeni.com. Z tohoto důvodu jsou veškerá trestní témata uzamčena a nadále budou k dispozici jen pro čtení. Věříme, že tato drobná potíž bude vyvážena skutečností, že na nových stránkách www.trestni-rizeni.com najdete vše pohromadě na jednom místě.

Re: Obecně prospešné práce,odklad výkonu trestu

Příspěvekod Poradce v pon 16. čer 2008 19:25:21

Sára píše:Můj kamarád dostal obecně prospěšné práce,které vykonal,ale nestihl informovat soud ani probacni a mediacni sluzbu,protoze byl vzat do vykonu trestu.Ted mu tyto hodiny premenily na vykon trestu odneti svobody.Doklad o tom,ze obecne prospesne prace vykonal ma u sve matky,kterou kvuli tomu kontaktoval,ale ona mu ani neodpovedela,nemaji moc dobry vztah.Muj dotaz zni,je mozne aby kamarad pozadal o odklad vykonu trestu nebo preruseni,aby si pro tento doklad dojel a dokazal,ze obecne prospesne prace vykonal?Dekuji.



Váš kamarád sice požádat může, ale vyhověno mu určitě nebude. Nic mu nebrání v tom, aby soudu oznámil, že hodiny odpracoval a soud si to zkontorluje u toho, u koho byly práce prováděny. Určitě tam byl někdo, kdo prováděl kontrolu prací a ten to může soudu potvrdit.
Admin - projděte si pořádně toto fórum, než se zeptáte.
Mnoho informací získáte i přímo na stránkách Rodina u soudu a www.trestni-rizeni.com
Poradce
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 1452
Registrován: sob 10. kvě 2008 12:18:15


proměnění veřejno prospěšných prací

Příspěvekod lucie21 v stř 15. říj 2008 12:08:57

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, můj bratr byl před půl rokem odsouzen a dostal trest 400 hodin veřejnoprospěšných prací, které měl odpracovat dokonce tohoto roku.spojil se s probačním pracovníkem a už začali hledat, kde by si tyto práce odpracoval. Bohužel udělal další přestupek a dostal se do vazby. CHtěla bych se zeptat, zda je možné zažádat o prodloužit lhůtu na odpracování,nebo se mu okamžitě promění v trest odnětí svobody a tudíž bude ve vězení o todéle? děkuji za odpověď.
lucie21
 
Příspěvky: 5
Registrován: stř 15. říj 2008 12:05:38

Re: proměnění veřejno prospěšných prací

Příspěvekod Poradce v stř 15. říj 2008 14:36:21

lucie21 píše:Dobrý den, chtěla bych se zeptat, můj bratr byl před půl rokem odsouzen a dostal trest 400 hodin veřejnoprospěšných prací, které měl odpracovat dokonce tohoto roku.spojil se s probačním pracovníkem a už začali hledat, kde by si tyto práce odpracoval. Bohužel udělal další přestupek a dostal se do vazby. CHtěla bych se zeptat, zda je možné zažádat o prodloužit lhůtu na odpracování,nebo se mu okamžitě promění v trest odnětí svobody a tudíž bude ve vězení o todéle? děkuji za odpověď.



Pokud se váš bratr dopustil po odsouzení k obecně prospěšným pracem další trestné činnosti, tak ani žádné prodlužování lhůty k výkonu obecně prospěšných prací (OPP) nemá cenu. Důvodem pro přeměnu OPP na odnětí svobody totiž není jen nevykonání prací, ale i spáchání dalšího trestného činu. Obecně prospěšné práce mu tedy budou přeměněny na odnětí svobody nepodmíněně. Za každé dvě neodpracovaného hodiny OPP jeden den vězení.
Admin - projděte si pořádně toto fórum, než se zeptáte.
Mnoho informací získáte i přímo na stránkách Rodina u soudu a www.trestni-rizeni.com
Poradce
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 1452
Registrován: sob 10. kvě 2008 12:18:15

veřejně prospěšné práce

Příspěvekod lucie21 v pon 10. lis 2008 12:46:43

Dobrý den, děkuji za Vaše odpovědi, a chtěla bych se zeptat ještě jednou nebot minule jsem podala otázku špatně. Měla bych dotaz, když můj bratr má odpracovat 400 hodin VPP, ale dosud mu nebylo určeno do kdy je má vykonat a ani kde je má vykonat, a probační pracovník nedá návrh k přeměně, budou mu tyto práce přesto přeměněny k odnětí svobody, když je nyní na vazbě za spáchání jiného trestného činu? a může soud za tento nový trestný čin opět navrhnout další VPP, když už má 400 hodin VPP z minula? mnohokrát děkuji za odpověď.

lucie21
 
Příspěvky: 5
Registrován: stř 15. říj 2008 12:05:38

Re: veřejně prospěšné práce

Příspěvekod Poradce v pon 10. lis 2008 14:27:23

lucie21 píše:Dobrý den, děkuji za Vaše odpovědi, a chtěla bych se zeptat ještě jednou nebot minule jsem podala otázku špatně. Měla bych dotaz, když můj bratr má odpracovat 400 hodin VPP, ale dosud mu nebylo určeno do kdy je má vykonat a ani kde je má vykonat, a probační pracovník nedá návrh k přeměně, budou mu tyto práce přesto přeměněny k odnětí svobody, když je nyní na vazbě za spáchání jiného trestného činu? a může soud za tento nový trestný čin opět navrhnout další VPP, když už má 400 hodin VPP z minula? mnohokrát děkuji za odpověď.

Další trest obecně prospěšných prací váš bratr už dostat nemůže, protože by tím byla překročena maximální hranice nevykonaného trestu 400 hodin. Pokud se další trestné činnosti dopustil po odsouzení k obecně prospěšným pracem, tak je jedno jestli je odpracuje nebo nikoliv, soud mu je stejně přemění na nepodmíněný trest odnětí svobody, protože nevedl řádný život. Jinak ale je odsouzený povinen vykonat obecně prospěšné práce do 1 rokou oa nařízení výkonu tretu. Tj. nikoliv od právní moci rozsudku, ale od rozhodnutí, jímž soud určí, kde budou obecně prospěšné práce vykonávány.
Admin - projděte si pořádně toto fórum, než se zeptáte.
Mnoho informací získáte i přímo na stránkách Rodina u soudu a www.trestni-rizeni.com
Poradce
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 1452
Registrován: sob 10. kvě 2008 12:18:15

Předchozí

Zpět na Vše okolo trestů

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Bloud TopList