Rychlý rozvod

Všechno o rozvodech manželství
Pravidla fóra
Toto fórum slouží jako otázky a odpovědi pro stránky Rodina u soudu. Než položíte otázku projděte si pečlivě toto fórum, případně i samotné stránky Rodina u soudu.
Fórum je pro pokládání nových otázek uzamčeno, ale jsme přesvědčení, že jsme na našich stránkách odpověděli již na vše, co se týká rodinného práva. Pokud budete chvíli hledat, určitě svou odpověď najdete.

Re: Rychlý rozvod

Příspěvekod Amiranda v ned 07. bře 2010 15:06:10

Dobrý den, manžel podal po vzájemné naší dohodě návrh na rozvod manželství. Ze soudu mě do týdne kontaktovali, abych se k návrhu vyjádřila. Se vším jsem souhlasila a vzhledem k tomu, že nemáme děti a majetkově jsme vyrovnaný, neměl by tu být problém s rozvodem. Soud mě dále vyzval k souhlasu o rozhodnutí bez nařízení jednání. Ráda bych se kladně vyjádřila, ale nevím, jak mám sepsat takový souhlas, jestli jsou pro něj stanovený nějaký pravidla, nebo jestli je to možné napsat např: jako dopis.
Amiranda
 
Příspěvky: 1
Registrován: ned 07. bře 2010 14:47:31


Re: Rychlý rozvod

Příspěvekod Poradce v ned 07. bře 2010 17:27:14

Amiranda píše:Dobrý den, manžel podal po vzájemné naší dohodě návrh na rozvod manželství. Ze soudu mě do týdne kontaktovali, abych se k návrhu vyjádřila. Se vším jsem souhlasila a vzhledem k tomu, že nemáme děti a majetkově jsme vyrovnaný, neměl by tu být problém s rozvodem. Soud mě dále vyzval k souhlasu o rozhodnutí bez nařízení jednání. Ráda bych se kladně vyjádřila, ale nevím, jak mám sepsat takový souhlas, jestli jsou pro něj stanovený nějaký pravidla, nebo jestli je to možné napsat např: jako dopis.

Prostě napište:
Okresnímu soudu tam a tam
Ke spisové značce té a té
Souhlasím, aby soud rozhodl ve věci návrhu na rozvod bez nařízení jednání.
Podpis
Admin - projděte si pořádně toto fórum, než se zeptáte.
Mnoho informací získáte i přímo na stránkách Rodina u soudu a www.trestni-rizeni.com
Poradce
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 1452
Registrován: sob 10. kvě 2008 12:18:15

NESPORNÝ ROZVOD

Příspěvekod jarkacokova v pát 02. dub 2010 13:26:14

Dobrý den,moji rodiče se chtějí po 43 letém manželství rozvést, chtějí rozvod dohodou,prosím poraďte nám-bydlí v domě,jehož vlastníky jsem já a má sestra,avšak téměř rok- každý odděleně( tj. v jiné bytové jednotce),ale pod jedním popisným číslem-nebude to činit problém v tomto nesporném rozvodu? Musí se uvádět do Dohody o SJM a bydlení po rozvodu adresy bydliště obou zůčastněných stran? A prosím ještě o radu-v podatelně u soudu mi řekli,že pokud je žalobkyně důchodce,může žádat v žalobě o rozvod o tvz. "prominutí" poplatku 1000 Kč za kolek.Je to pravda? A pokud ano,jakým způsobem se o toto zproštění povinného poplatku žádá. Mnohokrát Vám děkuji za cenné odpovědi. Jarka Trsová
jarkacokova
 
Příspěvky: 1
Registrován: pát 02. dub 2010 13:00:16

Re: NESPORNÝ ROZVOD

Příspěvekod Poradce v pát 02. dub 2010 18:14:49

jarkacokova píše:Dobrý den,moji rodiče se chtějí po 43 letém manželství rozvést, chtějí rozvod dohodou,prosím poraďte nám-bydlí v domě,jehož vlastníky jsem já a má sestra,avšak téměř rok- každý odděleně( tj. v jiné bytové jednotce),ale pod jedním popisným číslem-nebude to činit problém v tomto nesporném rozvodu? Musí se uvádět do Dohody o SJM a bydlení po rozvodu adresy bydliště obou zůčastněných stran? A prosím ještě o radu-v podatelně u soudu mi řekli,že pokud je žalobkyně důchodce,může žádat v žalobě o rozvod o tvz. "prominutí" poplatku 1000 Kč za kolek.Je to pravda? A pokud ano,jakým způsobem se o toto zproštění povinného poplatku žádá. Mnohokrát Vám děkuji za cenné odpovědi. Jarka Trsová

Nevadí, že žijí v jednom domě, důvodem, je že žijí odděleně. Bydliště obou stran dohody by mělo být v dohodě uvedeno. Pokud žalobce je sociálně slabý, může žádat o osvobození od soudního poplatku, ale sám fakt, že je žalobkyně důchodkyně, ještě neznamená, že bude od soudního poplatku osvobozena, musela by prokázat, že na zaplacení poplatku nemá (a 1000 korun není zase tak moc). Může podat žalobu a zároveň požádat o osvobození od soudních poplatků, což musí odůvodnit a doložit svou sociální situaci (např. potvrzení o výši důchodu, výpis z katastru nemovitostí atd.)
Admin - projděte si pořádně toto fórum, než se zeptáte.
Mnoho informací získáte i přímo na stránkách Rodina u soudu a www.trestni-rizeni.com
Poradce
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 1452
Registrován: sob 10. kvě 2008 12:18:15

rozvod

Příspěvekod martina 84 v pon 03. led 2011 16:23:26

Dobry den chci se zeptat,před rokem jsem požadala o rozvod a prvně jsme vyřešili dluhy ktere manžel nadělal a nechali si to sepsat u notaře že všechny dluhy si bere na sebe a taky že od tohoto dne kdy to bylo sepsane si cokoliv vezme myslim pujčku adt. tak už s tim nemam nic společneho,potom jsme řešili děti a obě jsou v me peči i alimenty mame dohodnute,cely ten rok spolu nebydlime tak ted by měl byt už rozvod ale manžel začina vymyšlet že chce zrušit ten notařsky zapis a nějake dluhy na mě hodit tak se chci zeptat zda se to tam bude znovu projednavat a taky když to mame vše vyřešene tak jestli budeme mit rychly rozvod nebo na co se mam připravit,moc děkuji za odpověd.
martina 84
 
Příspěvky: 1
Registrován: pon 03. led 2011 16:09:40

Re: rozvod

Příspěvekod Poradce v pon 03. led 2011 18:56:01

martina 84 píše:Dobry den chci se zeptat,před rokem jsem požadala o rozvod a prvně jsme vyřešili dluhy ktere manžel nadělal a nechali si to sepsat u notaře že všechny dluhy si bere na sebe a taky že od tohoto dne kdy to bylo sepsane si cokoliv vezme myslim pujčku adt. tak už s tim nemam nic společneho,potom jsme řešili děti a obě jsou v me peči i alimenty mame dohodnute,cely ten rok spolu nebydlime tak ted by měl byt už rozvod ale manžel začina vymyšlet že chce zrušit ten notařsky zapis a nějake dluhy na mě hodit tak se chci zeptat zda se to tam bude znovu projednavat a taky když to mame vše vyřešene tak jestli budeme mit rychly rozvod nebo na co se mam připravit,moc děkuji za odpověd.

Manžel nemůže jen tak jednostranně zrušit uzavřenou dohodu. Pokud tedy sepsané dohody předložíte soudu, měl by být i přes změnu názoru manžela rychlý rozvod možný.
Admin - projděte si pořádně toto fórum, než se zeptáte.
Mnoho informací získáte i přímo na stránkách Rodina u soudu a www.trestni-rizeni.com
Poradce
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 1452
Registrován: sob 10. kvě 2008 12:18:15

Re: Rychlý rozvod

Příspěvekod lenousek v pát 07. led 2011 16:11:58

díky za zajímavé odpovědi na otázku, moc mi pomohla
lenousek
 
Příspěvky: 2
Registrován: pát 07. led 2011 15:10:57

rozvod dohoudou a majetkové vypořádání

Příspěvekod anitram v úte 03. kvě 2011 22:37:06

Dobrý den,chtěla bych se zeptat. S manželem se chceme rozvést tzv. rozvodem dohodou, aby vše proběhlo co nejrychleji. Asi po 2,5letech našeho manželství jsme u notáře sepsali dohodu o společném zúžení jmění manželů je proto ještě potřebná smlouva o vzájemném vypořádání majetkových vztahů? děkuji
anitram
 
Příspěvky: 2
Registrován: úte 03. kvě 2011 22:29:34

Re: rozvod dohoudou a majetkové vypořádání

Příspěvekod Poradce v stř 04. kvě 2011 6:55:52

anitram píše:Dobrý den,chtěla bych se zeptat. S manželem se chceme rozvést tzv. rozvodem dohodou, aby vše proběhlo co nejrychleji. Asi po 2,5letech našeho manželství jsme u notáře sepsali dohodu o společném zúžení jmění manželů je proto ještě potřebná smlouva o vzájemném vypořádání majetkových vztahů? děkuji

Jestliže společné jmění manželů bylo zúženo tak, že v SJM již nic nezůstalo, tak se domnívám, že není nutné uzavírat dohodu o vypořádání společného jmění manželů, protože v podstatě není co projednávat. Pokud ale šlo skutečně jen o zúžení a nikoliv o praktické zrušení, tak je třeba dohodu uzavřít.
Admin - projděte si pořádně toto fórum, než se zeptáte.
Mnoho informací získáte i přímo na stránkách Rodina u soudu a www.trestni-rizeni.com
Poradce
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 1452
Registrován: sob 10. kvě 2008 12:18:15

Re: Rychlý rozvod

Příspěvekod uhjh v sob 28. kvě 2011 16:27:11

Dobrý den.Chtěl bych poradit.Podal jsem žádost o rozvod tkz.smluvený,zároveň i SJM a žádost o svěření dítěte do péče po rozvodu také dohodou,vše jsme s manželkou podepsali,dohodli jsme se.Soud začal řešit žádost o rozvod pod spisovou značkou,taktéž i žádost o svěření dítěte pod spisovou značkou a to v měsíci dubnu.Bohužel jsem byl manželkou přesvědčen,kdy se začal náš vztah zlepšovat a podal jsem k soudu "Zpětvzetí žaloby jak o rozvod manželství tak i žalobu o svěření dítěte do péče po rozvodu a to v květnu.Bohužel po podání žádosti o Zpětvzetí žaloby se opět chování manželky zhoršilo a já bych chtěl vzít všechno zpět,jak mám pokračovat.Mám podat všechno znovu,nebo můžu požádat o opětovné zahájení nějakou žalobou na obnovu řízení a když tak jakou formou .Bojím se ,že manželka již s podepsáním žádostí nebude souhlasit.To platí i pro vypořádání SJM,úředně ověřeného,nebo ho můžu od soudu vyžádat zpět.Děkuji.Jirka
uhjh
 
Příspěvky: 2
Registrován: sob 28. kvě 2011 16:00:19

PředchozíDalší

Zpět na Rozvod

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Bloud TopList
cron