Archive for Červenec, 2024

Manželka mi schovává dokumenty, abych se nemohl rozvést

Jak mam dat zadost o rozvod, kdyz mi manzelka schovala oddaci list, rodne listy deti, dosavadni vyrozumeni o placeni vyzivneho v predrozvodovem rizeni atd. Take nechce nikdy nic podepsat. Jak mam ja tedy postupovat? Dekuji 

Popření otcovství

Článek se zabývá podmínkami, za kterých lze popřít otcovství k dítěti. Stává se to i v lepších rodinách: manžel nějakým způsobem dospěje k přesvědčení, že potomek, který se má narodit jeho manželce, nemusí být jeho. Na řadu přichází popření otcovství.

Určení otcovství

Matka je vždy jistá, otec nejistý.Toto bohužel pravdivé úsloví mužům moc sebejistoty nepřidá, což někdy může vyvolat i právní problémy, kdo že vlastně je otcem dítěte. I na řešení těchto problémů však pamatuje zákon o rodině.

Dospělé studující dítě má nadstandardní životní úroveň – musím dál platit výživné?

1. Dobrý den, lze v případě, že se zletilé dítě, které studuje VŠ, stane vlastníkem bytu (darován) a jezdí každoročně na víceměsíční prázdninové pobyty do zahraničí požadovat snížení, resp. zrušení výživného. Děkuji za odpověď.

Bývalý manžel je ve vězení- jak to bude s výživným?

Mám dotaz, jak je to, když je bývalý manžel odsouzen nepodmíněně na 6 měsíců. Na výživném dluží 120.000,- Kč. Musí pracovat, tedy pokud práce pro něj je, nesmí odmítnout? A jak mám postupovat, když chci jeho případný plat na dluh na výživné?