Archive for Květen, 2024

Žaloba o zvýšení výživného pro zletilé dítě (vzor)

Vyživovací povinnost rodičů vůči dětem může trvat i po dosažení zletilosti dítěte. Pokud povinný rodič neplatí tolik, kolik by měl, může ho jeho dítě žalovat o zvýšení výživného. Jak na to, se dozvíte v tomto článku.

Zásady chování osob v jednací síni soudu

Jdete poprvé k soudu a nevíte, jak si tam máte počínat? I na toto byla vydána ministerstvem spravedlnosti instrukce

Návrh na zvýšení výživného pro nezletilé děti (vzor)

Máte nezletilé děti a dostáváte pro ně od druhého rodiče výživné, které podle vašeho názoru již není pro děti dostatečné? Pokud se na zvýšení výživného nedohodnete, můžete se zvýšení domáhat u soudu. Návrh na zvýšení výživného najdete v tomto článku.

Má osvojené dítě právo zjistit své skutečné rodiče?

Dobrý den, má právo nezletilé dítě, které bylo nezrušitelně osvojeno v útlém věku, se dozvědět informace o svých skutečných rodičích, když má na tom ve svých 15 letech velký zájem (případně kde o to požádat?)? nebo je to možno zjistit až po dosažení jeho zletilosti na matričním úřadě? děkuji

Žaloba o rozvod manželství – tzv. dohodnutý rozvod (vzor)

Plánujete rozvod a bojíte se, že vás u soudu budou příliš trápit? Pokud jsou s rozvodem srozuměni oba manželé, lze rozvodové řízení značně zjednodušit. Stačí uzavřít písemnou dohodu o vypořádání vztahů po zániku manželství. Více se dovíte v tomto článku.