Archive for Duben, 2024

Žaloba o popření otcovství (vzor)

Je-li žena provdána a narodí se jí dítě, je ze zákona za otce dítěte považován její manžel. To platí i v případě, že se dítě narodí do 300 dnů po zániku manželství. Životní zkušenosti nám ale říkají, že když je někdo manželem, neznamená to, že nutně musí být i biologickým otcem dítěte své manželky. Pokud […]

Může být otec vymazán z rodného listu dítěte?

Je možné, aby byl v rodném listě dítěte po několika letech vymazán otec se kterým jsem se rozvedla ? Má to nějaký právní dopad ? Co je k tomu nutné udělat ? Musí bývalý manžel souhlasit ?

Zajímavé odkazy rodinného práva

V tomto článku najdete přehled odkazů na zajímavé stránky týkající se rodinněprávních sporů a soudního řízení obecně. Přehled odkazů je průběžně doplňován a aktualizován. Pokud byste přesto narazili na nefungující odkaz, dejte nám to prosím vědět.

Vzory rodinného práva – přehled

  Ne vždy a ne pro každého je jednoduché napsat nějaký úřední dopis, soudní návrh či dohodu. V případě rodinných problému se tomu ale často nelze vyhnout. Proto vám nabízíme přehled vzorů nejčastějších listin, s nimiž se při řešení rodinně právních problémů můžete setkat.  

Musím si své děti vyzvedávat na styk osobně?

Dobrý den, jsem rozvedený a bývalá manželka má naše dvě dcery ve věku 14 a 10 ve vlastní péči. S dětmi bydlí 5km od města kde bydlím já a děti do téhož města dojíždějí každý den autobusem do školy (tam i zpět). To je vše v pořádku, problém nastává ve chvíli, kdy chci mít děti […]